Доступність посилання

ТОП новини

У справі журналіста Климентьєва залишилося чотири версії – прокуратура


Слідство відпрацювало чотири із восьми версій зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. Про це сьогодні в Харкові повідомив перший заступник Генерального прокурора України Віктор Пшонка.

Слідство, за його словами, відкинуло версії про викрадення з метою викупу, дорожню аварію, нещасний випадок на воді, а також вбивство на ґрунті розбійного нападу.

Ще чотири версії наразі відпрацьовуються, основна з них – професійна діяльність журналіста. Не відкинута і досі версія про інсценування викрадення.

«Ми їх допускали ці версії, як первинні і вони дійсно вже ці версії відпрацьовані. Дійсно, залишилось чотири версії, і вони мають право на життя... Із цих версій, ви ж розумієте, має бути версія пов’язана з його професійною діяльністю, вона ж може бути пріоритетною», – сказав Пшонка.

Наразі, за даними правоохоронців, слідство у справі про зникнення журналіста нараховує 16 томів.

Також заступник Генпрокурора повідомив, що обшук у квартирі заступника редактора газети «Новий стиль» Петра Матвієнка провели на законних підставах і за рішенням суду.

За словами Віктора Пшонки, це було зроблено через те, що Матвієнко відмовився добровільно видати слідству речі, що мають відношення до справи, зокрема фотоапарат, яким здійснювалася фотозйомка дачі начальника Державної податкової адміністрації в Харківській області.

Редактор газети «Новий стиль» Василь Климентьєв зник 11 серпня цього року. Міліція порушила кримінальну справу за статтею про вбивство. Тіла журналіста досі не знайшли.
XS
SM
MD
LG