Доступність посилання

ТОП новини

У Петербурзі в Росії опозиції заборонили акцію за свободу зібрань


Опозиції в російському місті Санкт-Петербурзі відмовили в середу в можливості провести мітинг на захист свободи зібрань на центральній площі міста, Палацовій.

Підставою для заборони оголосили ремонтні роботи на арці Генштабу, через яку веде головний, але далеко не єдиний вхід на площу.

Одна з лідерів Об’єднаного громадянського фронту Ольга Курносова заявила, що опозиціонери й попри заборону все одно зберуться на цій площі.

Раніше в середу стало відомо, що в столиці Росії Москві влада, навпаки, вперше дозволила опозиціонерам провести 31 жовтня такий мітинг, і то саме на Тріумфальній площі в центральній частині міста, як і домагалася опозиція.

Щоправда, дозвіл надали тільки на частину площі і на значно меншу, ніж планувалося, кількість учасників – 200 замість 1 тисячі 500.

Раніше всі спроби провести такі акції в Москві влада розганяла силою, масово затримуючи учасників.

Російські опозиційні сили намагаються проводити 31 числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції з вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи переважно забороняли ці опозиційні акції.
XS
SM
MD
LG