Доступність посилання

ТОП новини

До України прибули спостерігачі від ОБСЄ на місцевих виборах


Спостерігачі від ОБСЄ на місцевих виборах розпочали роботу в Україні.

Як повідомили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ, сьогодні міністр закордонних справ Костянтин Грщенко зустрівся з групою експертів Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) на чолі з Джонатаном Стоунстрітом (США).

Стоунстріт подякував українській стороні за запрошення БДІПЛ ОБСЄ направити місію спостерігачів на місцеві вибори, що відбудуться 31 жовтня. Він відзначив, що на тлі відсутності такого міжнародного зобов’язання факт запрошення має стати зразком і для інших держав-учасниць ОБСЄ.

Стоунстріт поінформував міністра про мандат групи експертів. Четверо експертів, які входять до складу групи, не здійснюватимуть всеосяжного спостереження за виборчим процесом, а зосередяться на аналізі виборчого законодавства, роботі органів, відповідальних за організацію виборчого процесу та моніторингу висвітлення виборів у ЗМІ.

Стоунстріт окремо наголосив на тому, що експерти не уповноважені робити будь-які публічні заяви стосовно їхньої діяльності. За результатами роботи ними буде підготовлена лише доповідь для директора БДІПЛ ОБСЄ з відповідними коментарями та рекомендаціями.

Глава українського МЗС висловив готовність надавати міжнародним спостерігачам необхідну підтримку під час роботи місій експертів в Україні.
XS
SM
MD
LG