Доступність посилання

ТОП новини

Україні треба рік-два для поліпшення ситуації з захистом прав людини – Янукович


Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна має «всі можливості» за рік-два «істотно поліпшити» ситуацію з дотриманням стандартів, передбачених Конвенцією про захист прав людини і основних свобод.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Янукович звернувся до громадян з нагоди 60-ї річниці підписання Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод.

У своєму зверненні Янукович назвав спеціальне засідання Верховної Ради з нагоди цієї річниці «доволі символічним» в умовах реформ, що проводяться в Україні.

За словами Президента, ювілей конвенції – не привід для святкувань, а нагода замислитися щодо «стану захищеності, а скоріше – незахищеності основних прав людини в Україні».

Глава держави заявив, що український парламент і уряд мають якомога швидше завершити процес уніфікації національного законодавства з європейськими правозахисними стандартами.

«Ми мусимо переконати весь світ реальними справами у серйозності та незворотності наших намірів. Україна мусить позбутися, і вона позбудеться статусу держави, в якій регулярно порушуються основні права людини. Я переконаний, що наша спільна з вами, шановні колеги, робота в ім’я України дозволить вирішити накопичені проблеми та зробити нашу державу країною, де панують справедливість і людські свободи», – підсумував Янукович.

Сьогодні Верховна Рада провела спеціальне засідання з нагоди 60-річчя підписання Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод.

На засіданні були присутні прем’єр Микола Азаров, члени Кабінету Міністрів.

Європейська конвенція про захист прав людини була підписана в 1950 році і набула чинності в 1953 році. Вона встановлює невід’ємні права і свободи для кожної людини і зобов’язує держави, які її підписали, гарантувати ці права кожній людині, яка перебуває під їх юрисдикцією.
XS
SM
MD
LG