Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові триває скандал довкола друку бюлетенів


Харків – У Харкові триває скандал довкола друку бюлетенів для голосування на місцевих виборах 31 жовтня. На території однієї з типографій активісти партії «Батьківщина» виявили понад десять тисяч бюлетенів із написом «понадтираж». Керівництво фірми не змогло надати документів, що засвідчують право друкувати документи для голосування. «Батьківщина» заявила про підготовку до фальсифікації виборів.

Розрізані і нерозрізані бюлетені для голосування по кількох округах Харківської області місцевий осередок партії «Батьківщина» виявив у типографії видавництва «Фоліо-плюс». Підприємство не має офіційного замовлення на друк бюлетенів. Однак, на його складах, за словами народного депутата-бютівця Володимира Філенка, було знайдено більше десяти тисяч бюлетенів із написом «понад тираж». Керівництво фірми поки не коментує ситуацію.

«Бюлетені зберігаються разом із пивними етикетками, з етикетками для киселю, для ікри…Тому ми констатуємо факт абсолютної відсутності контролю за кількістю надрукованих документів і засобами їх вивезення з підприємства…Але найцікавіше, що ми знайшли – 12 700 бюлетенів, на яких зверху був такий напис «С/тираж». Нам пояснили, що це понад тираж…Але скільки того понад тиражу, жодного акту нам не пред’явили», – сказав Володимир Філенко.

Міська виборча комісія, як повідомив Радіо Свобода її голова Олександр Дмитренко, ухвалювала договір із поліграфічною фабрикою «Глобус», обласна – із ТОВ «Майдан».

«Велике поліграфічне підприємство, таке як фабрика Фрунзе - банкрот, а у «Глобуса» потужності дозволяють проводити таку роботу…Зараз на «Глобусі» всі вікна опечатані, чергує міліція, територія під відеонаглядом», – сказав Олександр Дмитренко.

В облвиборчкомі про додатковий тираж не знають

В харківській обласній виборчій комісії кажуть, що не володіють інформацією про додатковий друк бюлетенів. Утім стверджують, що своїми діями опозиція блокує роботу із їхньої видачі тервиборчкомам. За словами голови обласної виборчої комісії, представника Партії регіонів Олександра Русанова, в неділю облвиборчком зміг видати документи для голосування лише двом районам області.

Місцевий осередок партії «Батьківщина» тим часом вимагає затвердити нову форму бюлетенів і розпочати їхній друк, щоб уникнути фальсифікацій на виборах. Натомість до харківської прокуратури і СБУ звернулася Партія Регіонів із вимогою дати оцінку діям представників «Батьківщини».
XS
SM
MD
LG