Доступність посилання

ТОП новини

Могильов: міліція аполітична і не ставатиме на бік жодної партії


Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов запевняє, що українська міліція є аполітичною і не ставатиме на бік жодної партії. Про це він заявив сьогодні в Києві на нараді з керівниками обласних управлінь міліції.

«Міліція аполітична, міліції однакові всі – білі чи червоні, чи інші кольори, для нас немає політичної доцільності. А тому кожна політична сила на виборчій дільниці повинна дотримуватися закону. Кожне порушення закону повинно мати адекватну реакцію з боку правоохоронних органів. Жодна політична сила не має перед іншою ніяких привілеїв», – сказав Могильов.

Міністр запевняє, що міліція впорається із завданнями, які стоять перед нею на час проведення виборів до місцевих органів влади.

«Переконаний, що органи внутрішніх справ виконають своє завдання й забезпечать правопорядок. Це буде важкий іспит, і ми його маємо скласти… Ми відповідаємо своєю головою за дотримання норм закону», – сказав Могильов на колегії МВС.

Крім того, міністр повідомив, що на сьогодні до органів внутрішніх справ надійшло близько 700 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом.

За його словами, найбільше порушень, пов’язаних з підготовкою до місцевих виборів, зафіксовано у Вінницькій області – 109, водночас у Севастополі не зареєстровано жодної такої скарги. Найчастіше громадяни повідомляють про загублені печатки або документи, хуліганські дії, пошкодження майна, підкуп виборців.
XS
SM
MD
LG