Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА вимагає доказів заявам про корупцію навколо Євро-2012


Європейський союз футбольних асоціацій звернувся в понеділок до колишнього представника футбольного союзу Кіпру, щоб той надав докази своїм твердженням про корупцію при обранні України й Польщі на місце проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як мовиться в заяві УЄФА, ці докази має бути подано не пізніш як у середу.

Такий останній термін визначений через те, що згаданий представник досі не подав таких доказів, незважаючи на неодноразові попередні запити, заявили в УЄФА.

У разі, якщо надійдуть «відчутні докази», керівний орган європейського футболу обіцяє розпочати дисциплінарну процедуру. Якщо ж доказів не буде, УЄФА готовий подати до суду на самого цього представника за наклеп.

В Україні і Польщі урядовці вже заперечили твердження колишнього члена керівництва Футбольної асоціації Кіпру Спіроса Марангоса про те, що під час обрання місця для Євро-2012 кілька чільних представників УЄФА продали свої голоси на користь України і Польщі за 11 мільйонів євро. Із цими твердженнями він востаннє виступив у суботу в німецькому щоденнику «Зюддойче Цайтунґ».

Зокрема, віце-прем’єр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков у коментарі газеті «Комерсант-Україна», опублікованому в понеділок, заявив, що заяви Марангоса – це не більш ніж «внутрішні розборки між кіпрськими футбольними функціонерами».

«Цій заяві три роки. Якби в ній була хоч частинка правди, ніякого чемпіонату в нас би вже не було», – наголосив Колесніков.
XS
SM
MD
LG