Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні і владні партії Дніпропетровщини підписали меморандум про чесні вибори


Низка політичних сил Дніпропетровської області підписала в понеділок Меморандум про проведення демократичних, чесних і прозорих виборів, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За інформацією з прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації, у підписанні Меморандуму взяли участь представники найбільш рейтингових політичних сил Дніпропетровської області. Підписи поставили керівники осередків партій «Батьківщина», «Сильна Україна», Соціалістичної партії, Комуністичної партії, «Нашої України», Партії регіонів, «Фронту змін», «Громади», Народної партії та «України майбутнього».

Політичні партії зобов’язалися проводити виборчу кампанію «в рамках етичних норм і в інтересах жителів області».

Цього ж дня, в понеділок, в області почала роботу цілодобова «гаряча» телефонна лінія «Місцеві вибори – 010», куди можна поскаржитись на порушення чи недотримання виборчого законодавства.

Раніше кілька опозиційних партій заявляли про порушення виборчого законодавства на користь партій влади. Зокрема, міська організація «Батьківщини» повідомила про невключення її представників до дільничних виборчих комісій цілого району Дніпропетровська, а «Наша Україна» поінформувала, що засідання дільничних виборчих комісій відбувались без членів від цілої низки партій, зокрема, «Нашої України», «Батьківщини», «Сильної України».

У Дніпропетровській області своїх кандидатів на місцевих виборах висунули 63 політичні партії.
XS
SM
MD
LG