Доступність посилання

ТОП новини

США радять Верховній Раді внести зміни до закону про судоустрій


Сполучені Штати закликають український парламент дослухатися до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи щодо Закону України «про судоустрій і статус суддів». Про це повідомив посол США в Україні Джон Теффт під час круглого столу «Судова реформа в Україні та світові стандарти незалежності судової влади» у Києві.

«Цей закон – це важливий крок уперед для України. Однак Венеціанська комісія має до закону низку зауважень, тому ми вважаємо, що дуже важливо для Верховної Ради врахувати ці зауваження і внести відповідні зміни до закону», – наголосив Джон Теффт.

Посол також зазначив, що «у США прийнято вважати, що верховенство права є основою будь-якого демократичного суспільства».

«Реформування судової системи і підвищення довіри до цієї гілки влади дуже важливе для нормального функціонування суспільства. Такі реформи дуже важливі і для кожного українця», – додав Джон Теффт.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про судоустрій і статус суддів» у липні цього року.

У жовтні Венеціанська комісія Ради Європи оприлюднила висновки щодо закону про судоустрій, в яких, зокрема, наголосила на необхідності розширення повноважень Верховного Суду.
XS
SM
MD
LG