Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська ТВК: додаткові бюлетені – це технічний брак


Додаткові бюлетені, виявлені в Івано-Франківській друкарні, є технічним браком. Про це повідомив голова обласної територіальної виборчої комісії Олег Пилип’юк.

За його словами, була допущена помилка у прізвищі кандидата в депутати обласної ради від партії «Свобода», який іде під другим номером за партійним списком: замість «Зелик» було надруковано «Зеник».

Члени обласної виборчої комісії склали акт про виявлені надлишки та технологічні відходи бюлетенів, відтак знищили близько 190 тисяч технічно зіпсованих бланків: понад 111 тисяч по багатомандатному виборчому округу і 80 тисяч бюлетенів по мажоритарних виборчих округах, які, за словами керівника ТКВ, теж мали «суттєві помилки», включно з пропущеним прізвищем одного з кандидатів.

Як наголосив Олег Пилип’юк, «ніяких лівих бюлетенів ні на підприємстві, ніде немає».

За його словами, ситуація виникла тому, що «орієнтувалися на електронні носії, подані суб’єктами виборчого процесу», а вони виявилися «не оформленими граматично правильно».

Обласна прокуратура проводить розслідування. Голова ТВК давав пояснення в прокуратурі, такі ж пояснення дають члени ТВК.

Всі виявлені вчора додаткові бюлетені знищені.

«Фальшивими» назвали ці бюлетені представники обласних організацій партій «Наша Україна» та «Батьківщина» у своїх заявах. Зокрема, вони називають підозрілим, що друкування бюлетенів довірені фірмі, «створеній перед самими виборами».
XS
SM
MD
LG