Доступність посилання

ТОП новини

Суд розірвав договір про продаж «Луганськтепловоза»


Київський господарський суд задовольнив позов Фонду державного майна України про розірвання договору купівлі-продажу державного пакета акцій «Луганськтепловоза». Про це заявив голова ФДМУ Олександр Рябченко.

При цьому він уточнив, що це рішення суд ухвалив минулого тижня.

За словами голови Фонду держмайна, швидше за все, відповідач за цим позовом – «Брянський машзавод» подаватиме апеляцію.

Цього місяця Фонд держмайна звернувся з позовом до Київського господарського суду щодо розірвання договору купівлі-продажу державного пакета акцій «Луганськтепловоза».

Крім того, ФДМУ вимагав від покупця «Луганськтепловоза» – керуючої компанії «Брянський машзавод» виплатити компенсацію за несплату у встановлений термін коштів за придбаний пакет «Луганськтепловоза» у розмірі 82 мільйони гривень, а також пеню у розмірі понад два мільйони гривень.

Як заявили у фонді, причиною для подачі позову стала несплата Брянським машзаводом заявленої ним на приватизаційному конкурсі суми за держпакет акцій «Луганськтепловоза».

У червні цього року керуюча компанія «Брянський машинобудівний завод» (Росія), що входить у російський «Трансмашхолдинг», була визнана переможцем конкурсу з продажу 76% акцій ВАТ «Луганськтепловоз».
XS
SM
MD
LG