Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія створили групу з розробки спільного посібника з історії


Україна і Росія домовилися створити робочу групу в складі вчених-істориків з підготовки єдиного навчального посібника для вчителів історії. Таке рішення ухвалили сьогодні на черговому спільному засіданні Підкомітету з питань гуманітарної співпраці Українсько-російської міждержавної комісії, яку очолюють Президенти двох країн.

Як повідомив міністр освіти України Дмитро Табачник, до роботи групи будуть також залучені вчені Білорусі й Польщі.

За словами урядовця, питання про створення цієї робочої групи вчора обговорювалося в Києві на засіданні спеціальної комісії істориків, яку очолюють академіки Російської академії наук Олександр Чубар’ян і Національної академії наук України Валерій Смолій.

«Комісія зараз вперше виходить на міжнародні проекти. Це будуть не тільки двосторонні проекти, а й за участю європейського співтовариства і інших країн, а також три-, і чотиристоронні проекти – Україна, Росія, Білорусь і Польща. Наші історики домовилися, і сьогодні ми під час засідання Підкомітету гуманітарної співпраці вирішили створити робочу групу з учених-істориків з підготовки навчального посібника для вчителів історії», – сказав Табачник.

Крім того, міністр повідомив, що зараз ведеться робота над створенням широкої експертної групи із залученням українських і російських фахівців щодо нових форматів підручників із математики, фізики, хімії і астрономії.

«Мені відверто дуже подобаються підходи, які в підготовці нових стандартів з природничо-наукових, математичних дисциплін готує російське видавництво «Просвещение» і вчені з Російської академії наук та Інституту стратегії освіти Росії. Тому ця робота буде», – підсумував міністр освіти України про проект.

За словами Табачника, в цю групу, крім українських та російських учених, будуть також залучені експерти з Ради Європи. Завданням цієї групи буде визначення нових стандартів і підходів у цих дисциплінах, що сприятиме модернізації системи освіти в цілому, заявив міністр.
XS
SM
MD
LG