Доступність посилання

ТОП новини

Київ і Москва домовились про модернізацію економічних зв'язків


Підсумком засідання комітету з питань економічного співробітництва в Києві в середу стала домовленість про модернізацію всього комплексу торговельно-економічних зв'язків України та Росії.

«Ми домовилися про модернізацію всього комплексу торговельно-економічних зв'язків, реалізацію низки важливих програм і ключових проектів за такими напрямками, як ядерна енергетика, нафтогазовий комплекс, ракетно-космічна галузь, літакобудування, суднобудування, транспорт, сільськогосподарське та енергетичне машинобудування», – сказав Прем'єр-міністр України Микола Азаров на спільній зі своїм російським колегою Володимиром Путіним прес-конференції в середу в Києві.

Азаров зазначив, що під час засідання особливу увагу було приділено подальшому розвитку інтеграційних зв'язків, реалізації великих інфраструктурних проектів, таких як спорудження мостового переходу через Керченську протоку, будівництво автомагістралі Москва-Харків-Сімферополь, введення високошвидкісного пасажирського сполучення між Києвом і Москвою.

Крім того, досягнуто домовленості про розвиток транспортних коридорів, що проходять по території двох країн, насамперед, в напрямку Азії, облаштуванні пунктів пропуску.
XS
SM
MD
LG