Доступність посилання

ТОП новини

Закон про мови можуть ухвалити після виборів – Льовочкін


Голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін припускає, що закон про мови буде ухвалений після місцевих виборів.

«Абсолютно логічною виглядає позиція депутатів – авторів цього законопроекту – перенести розгляд питання на післявиборчий період, щоб всі ухвалювали рішення з холодною головою. Але якщо ми ухвалили рішення, що Україна має євроінтеграційні амбіції, то ми маємо адаптувати європейське законодавство. Так що в тому чи іншому вигляді, але закон ухвалять», – сказав Льовочкін в інтерв’ю газеті «Сегодня».

При цьому, за його словами, обговорювати мовне питання перед виборами не варто: «Мені здається, неправильно, коли тему про мови порушують перед виборами. Це створює зайву політизацію і напруження в суспільстві».

Льовочкін також наголосив, що Президент України Віктор Янукович «виступав і виступає за імплементацію Європейської хартії регіональних мов».

7 вересня у Верховній Раді був зареєстрований проект закону про мови в Україні. Автори документа – лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко та член фракції блоку Литвина Сергій Гриневецький – пропонують закріпити за українською мовою статус державної, а російській надати вільне функціонування практично в усіх сферах діяльності.
XS
SM
MD
LG