Доступність посилання

ТОП новини

У США арештували підозрюваного в плануванні вибухів у метро


Поліція у США арештувала вчора американця пакистанського походження за підозрою в плануванні вибухів у метрополітені Вашингтона.

Як повідомив журналістам помічник міністра юстиції з національної безпеки Дейвід Кріс, затриманий Фарук Ахмед, що мешкав на околиці Вашингтона в штаті Вірджинія, обстежував станції метро від квітня цього року, щоб спланувати одночасні вибухи в кількох місцях.

У Білому Домі заявили, що ці плани затриманого не становили жодної загрози. Як сказав речник Роберт Ґіббз, Федеральне бюро розслідувань США і представники спецслужб «тримали справу під контролем від самого початку».

За повідомленнями, 34-річний Фарук Ахмед, пакистанець, який отримав громадянство США, робив відеозйомки станцій системи вашингтонського метро в самому місті і в його околицях на території сусідніх штатів. Він планував використати не рюкзаки з вибухівкою, як в інших нападах у транспорті, а валізи на коліщатах. Він також бажав надавати кошти на діяльність терористичної мережі «Аль-Каїда».

Ці свої плани він обговорював із людьми, яких вважав оперативними агентами «Аль-Каїди», але то були агенти американських спецслужб.
XS
SM
MD
LG