Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Росія матимуть єдину цінову політику в літакобудуванні – Мінпромполітики


Угода учасників спільного підприємства між російською ВАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація» і українським ДП «Антонов», яку підписали в середу уряди України та Росії, дасть можливість затвердити єдину цінову політику в літакобудуванні. Про це сьогодні в Харкові заявив заступник міністра промислової політики України Костянтин Кучер.

«Нарешті ми створили спільне підприємство...Адже всі знають, що для того, щоб створити російський чи український літак, 50% комплектуючих та запчастин йде через кооперацію від нас до них чи від них до нас. Тому створення СП дасть, по-перше, єдину цінову політику. Будемо робити єдину програму по АН-124, АН-148, АН-158, по транспортному літаку АН-70, який вже тривалий час лежить між Міністерствами оборони Росії та України», – сказав заступник міністра промполітики України.

Також, за словами Костянтина Кучера, підписана вчора угода передбачає спільний продаж виготовлених літаків.

27 жовтня в рамках сьомого засідання з питань економічної співпраці російсько-української міждержавної комісії, уряди України та Росії підписали кілька угод про співпрацю, зокрема угоду учасників спільного підприємства між ВАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація» (РФ) і ДП «Антонов» (Україна).
XS
SM
MD
LG