Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС очікують завершення переговорів про зону вільної торгівлі з Україною влітку


Переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом завершаться не раніше літа 2011 року. Про це під час виступу в Києві заявив комісар Єврокомісії з питань торгівлі Карел де Гухт.

Він нагадав, що востаннє переговори про зону вільної торгівлі між українською стороною та ЄС відбулися кілька тижнів тому. «Із Прем’єр-міністром Миколою Азаровим у Брюсселі ми обговорювали не лише дипломатичні моменти, але й зміст майбутньої угоди», – додав Карел де Гухт.

Єврокомісар наголосив, що Україна та ЄС «стрімко нарощують темпи ведення переговорів з цього питання». «Ми розуміємо, що уряд і Президент України хочуть підписати угоду про спільну зону вільної торгівлі якомога швидше. Проте розмови про 22 листопада, на коли заплановано початок саміту Україна-ЄС, – це все-таки перебільшення. Найбільш імовірно, що ми завершимо переговори влітку, в нас є на це політична воля», – зазначив Карел де Гухт.

Раніше Прем’єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що українська сторона має низку зауважень щодо переговорів про створення зони вільної торгівлі. Зокрема, за словами глави уряду, Україну непокоїть питання відмови від експортних субсидій у двосторонній торгівлі. Крім того, Україна просить відмовитися від механізму ввізних цін на сільськогосподарську продукцію.
XS
SM
MD
LG