Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА оскаржує в суді обвинувачення в корупції щодо Євро-2012


Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) просить суди Швейцарії та Кіпру розглянути обвинувачення в підкупі чиновників УЄФА при виборі країн-господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року з боку члена правління Футбольної асоціації Кіпру Спіроса Морангуса.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Федерації футболу.

«У п'ятницю, 29 жовтня, він (УЄФА) офіційно подав юридичну скаргу до Швейцарського кримінального суду на пана Спіроса Морангуса, який зробив необґрунтовані заяви, які ставлять під сумнів прозорість голосування в 2007 році під час вибору країн-членів Євро-2012. Паралельно УЄФА також почав судовий розгляд на Кіпрі»,– сказано в повідомленні.

УЄФА звернувся в суди, щоб встановити, чи мають заяви Морангуса якісь обґрунтування й докази, а також щоб захистити честь і добре ім'я Союзу та європейського футболу в цілому.

Тим часом, місцевий організаційний комітет «Євро-2012 Україна» називає нісенітницею обвинувачення в підкупі чиновників УЄФА при виборі країн-господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За інформацією німецьких ЗМІ, Морангус заявив, що збирається оприлюднити інформацію, яка доводить, що Україна й Польща виграли право прийняти турнір завдяки підкупу 5 членів виконкому УЄФА, які нібито отримали за голоси на користь українсько-польської заявки 11 мільйонів євро.

УЄФА, а також українські та польські чиновники, відповідальні за підготовку Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, спростували обвинувачення в корупції.

Україна й Польща отримали право на проведення Євро-2012 у квітні 2007 року.

Тоді українсько-польську заявку підтримали 8 членів виконкому УЄФА із 12 тих, які мали право голосу з цього питання.
XS
SM
MD
LG