Доступність посилання

ТОП новини

У «Мистецькому арсеналі» проходитиме міжнародний ярмарок ART-KYIV contemporary – Заболотна


Відтепер у музейному комплексі «Мистецький арсенал» проходитиме щорічний міжнародний художній ярмарок ART-KYIV contemporary.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявила Наталія Заболотна, генеральний директор Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал».

За її словами, на відкритті 8 листопада «ART-KYIV» (вже п’ятого за рахунком) очікують і Президента України Віктора Януковича.


«Це такий великий мистецький старт «Мистецького арсеналу». Це така буде перша презентація, відкриті двері для світової спільноти», – наголосила Наталія Заболотна.

«Зараз навколо цього заходу «ART-Kyiv» великий резонанс. Ми вже додруковуємо третю партію запрошень. Для широкого загалу відкривається «Арсенал» і відкривається сучасне мистецтво. Ми його відкриваємо світу. До нас приїздять 20 директорів і кураторів всесвітньовідомих музейних інституцій. Вони приїжджають, щоб подивитися на українське мистецтво, для того, щоб констатувати, що існує такий парадокс, як відкриття одного з найбільших у Європі музейних комплексів», – зауважила керівник музейного комплексу.

«Вони візьмуть участь у круглому столі, який називається «Музей у сучасному контексті», – додала вона. – Ми разом подумаємо, порадимося над тим, який же має бути музей, який би був цікавий світу. Тобто ми зробили музейну концепцію «Мистецького арсеналу», але дуже хочеться щоб вона не була шароварною. Щоб це була справді візитка і України і, можливо, Європи, хоча трохи зухвало звучить».

«Нам є чим пишатися, але дуже хотілося б, щоб те, чим ми зараз пишаємося було на сто порядків більше», – зазначила генеральний директор Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал».

Увесь текст розмови із Наталією Заболотною читайте у неділю, 31 жовтня, на сайті www.radiosvoboda.org
XS
SM
MD
LG