Доступність посилання

ТОП новини

Не всі дільниці Харкова відкрилися вчасно


Не всі виборчі дільниці на Харкова сьогодні відкрилися вчасно.

Про це повідомив голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов. За його словами, затримка сталася через те, що комісії не встигли зробити в бюлетенях позначку «вибув» напроти прізвищ кандидатів від партії «Реформи і порядок», яка 29 жовтня відмовилася від участі у виборах до Харківської обласної ради.

«У той же день, 29 жовтня, постанова обласної виборчої комісії електронною поштою була направлена до всіх ТВК. Вони отримали її з мокрою печаткою вранці 30 числа. Тобто час у комісій був для проведення цієї роботи. Хоча на моє переконання законодавець поставив в у нерівні умови кандидатів за мажоритарними та багатомандатними округами, і в законі роз'яснив, що один кандидат не має права зніматися з реєстрації за п'ять днів до виборів, інші – не пізніше, ніж за два дні. Хоча всі розуміють, що бюлетені вже надруковані і це вносить певний хаос в роботу комісій», – сказав Олександр Русанов.

У свою чергу, як повідомив голова Харківської обласної організації Комітету виборців України Михайло Камчатний, деякі дільничні комісії почали ставити штампи про вибуття партії лише сьогодні вранці, «в перші дві години, як вже йшло голосування». В КВУ називають дії політичної сили ускладнити роботу зриву виборів, у такий спосіб як ускладнення роботи комісій.

Загалом, за даними КВУ, голосування на Харківщині йде без суттєвих порушень. Спостерігачі лише зазначають наявність черг на окремих дільницях, переважно в сільській місцевості. Находить інформація про непристосовані до голосування дільниці, де люди скаржаться на тисняву і задуху.
XS
SM
MD
LG