Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: відсутність даних про явку свідчить про подальші фальсифікації


Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов пов’язує відсутність офіційних даних про активність виборців на місцевих виборах з намірами влади продовжити фальсифікацію результатів.

«Затягування оприлюднення офіційних даних про явку виборців може свідчити тільки про одне – що в багатьох регіонах під проводом Партії регіонів, місцевих адміністрацій продовжують проводити фіктивне голосування, а саме – перерозподіл голосів за рахунок нереалізованих бюлетенів на користь провладних кандидатів», – сказав Турчинов.

Перший заступник голови партії «Батьківщина» наголосив, що, згідно з наявною загальною виборчою практикою, активність виборців на виборчих дільницях є показником, який оприлюднюється у першу чергу. «Без фіксації цифри про кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, не можна провести другий етап – знищення зайвих бюлетенів і приступити до підрахунку голосів», – заявив Турчинов.

«Затягування з фіксацією кількості виборців – це головна ознака масштабних фальсифікацій після того, як закриті виборчі дільниці», – заявив перший заступник голови «Батьківщина».

Прем’єр Микола Азаров вчора назвав «достатньою» явку виборців на місцевих виборах. «У нормальній європейській країні, якщо на вибори приходить відсотків 20-25, то це вважається дуже гарним показником. Якщо в нас прийде 50%, це означатиме, що, за європейськими мірками, це дуже високий результат», – сказав голова уряду.

Станом на 20:00 вчора голова правління Комітету виборців Олександр Черненко прогнозував активність на місцевих виборах у більшості регіонів вище ніж 50%. Комітет виборців України заявив, що низька активність на місцевих виборах стала наслідком їх поганої організації.

На сайті Центральної виборчої комісії відсутні дані про активність виборців на вчорашньому голосуванні.
XS
SM
MD
LG