Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі Ради Європи: Україні потрібен Виборчий кодекс


Численні порушення під час підготовки до місцевих виборів, під час голосування пов’язані з недосконалим виборчим законодавством, наголошують спостерігачі від Ради Європи.

За словами керівника делегації Конгресу регіональних влад Ради Європи Ґудрун Мозлер-Тернстрем, «на місцевих виборах у різних містах України ми побачили усі недоліки нового виборчого законодавства. І звертаємось до української влади з пропозицію допомогти в підготовці Виборчого кодексу…».

Доповідач делегації Найджел Мермейджен до порушень на місцевих виборів відніс такі: «відмова у реєстрації окремих кандидатів та нереєстрація опозиції в окремих місцях України; неготовність членів виборчих комісій та самих дільниць до проведення виборів; порушення таємниці голосування унаслідок черг на дільницях і так званого «голосування родиною»; непропорційне представлення кандидатів і політичних партій у виборчих дільницях…». «Окремо відзначу недоступність дільниць для людей з особливими потребами, яке я побачив у Черкасах», – заявив Найджел Мермейджен.

23 спостерігачі від різних інституцій Ради Європи працювали на місцевих виборах 31 жовтня у найбільших містах України, а напередодні зустрілись у Києві з чільними політиками, чиновниками та представниками громадських організацій.
XS
SM
MD
LG