Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко задоволений результатом своєї партії на виборах


Партія «Наша Україна» визнає вибори до органів місцевої влади й не буде оскаржувати їхні результати, заявив почесний голова партії, колишній Президент Віктор Ющенко.

Він додав, що задоволений тим, як напередодні виборів «попрацювала команда «Нашої України».

За словами Ющенка, його політична сила за два місяці продемонструвала належну динаміку, незважаючи на те, що ще два місяці тому не можна було говорити оптимістично про результати, яких досягла «Наша Україна».

«Я знаю і переконаний в тому, що в багатьох селах і містах ми матимемо і наших мерів, а в деяких районах навіть і нашу більшість, або більшість, яку ми зможемо сформувати з політичними силами демократичного спрямування», – сказав він. За словами Ющенка, вибори його політична сила розглядала як нову сторінку у своїй діяльності, як початок підготовки до виборів до Верховної Ради.

Водночас Ющенко не вважає, що вибори були демократичними та прозорими. За його словами, все почалось з того, що був ухвалений закон, який дозволяв маніпуляції при формуванні виборчих комісій і підрахунку голосів.

Лідер «Нашої України» також заявив, що в тих органах місцевого самоврядування, де позиція НУ не досить сильна, вона закликатиме до консолідації представників опозиції.

Ющенко не відповів на запитання, з якими політичними силами «Наша Україна» консолідуватиметься, проте дав зрозуміти, що серед цих сил не буде партії «Батьківщина». Він також заявив, що, на його думку, «провідні політичні сили не досягли (на виборах до місцевих органів влади) тих бажаних показників, до яких вони прагнули».

Як заявив лідер «Нашої України», такі результати – це «жовта картка, яку виставляє виборець українському політикуму».

За словами Ющенка, «очевидна низька явка» на місцевих виборах продемонструвала апатію громадян України не лише до влади, а й до політичного життя.
XS
SM
MD
LG