Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура завершила розслідування у справі колишнього урядовця


Генпрокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка в зловживанні службовим становищем при схваленні плану санації стосовно продажу державного підприємства Міністерства оборони «Феодосійський судномеханічний завод». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Обвинувачення в зловживанні службовим становищем і пособництві в незаконному відчуженні майна під час санації заводу також висунули арбітражному управляючому цього підприємства.

Матеріали досудового слідства 1 листопада передали для ознайомлення обвинувачуваним. Обидва вони перебувають під вартою.

Відповідно до повідомлення, внаслідок продажу заводу одній з комерційних структур державі були завдані збитки в 70,9 мільйона гривень.

Іващенко перебуває під вартою від 24 серпня. Минулого місяця суд продовжив термін його арешту на два місяці до 25 грудня.

З 5 червня 2009 року, коли у відставку був відправлений міністр оборони Юрій Єхануров, до 11 березня 2010 року, коли був сформований новий уряд, Іващенко обіймав посаду в.о. міністра оборони.
XS
SM
MD
LG