Доступність посилання

ТОП новини

Стан українців, які перебувають у полоні піратів, задовільний – МЗС


Стан українських моряків, які перебувають у складі екіпажів суден «Йорк» (прапор Сінгапуру) та «Мері Пі» (прапор Ліберії), захоплених піратами, – задовільний. Про це повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, ситуацію постійно тримають під контролем дипломатичні місії України та представники компаній – власників кораблів.

«Йорк» було захоплене сомалійськими піратами 23 жовтня, серед членів екіпажу двоє громадян України. Стан здоров’я членів екіпажу задовільний. Судно перебуває на якірній стоянці поблизу узбережжя Сомалі. Інформації щодо перебігу переговорів з піратами у нас немає», – заявив Дикусаров.

Щодо другого судна, то, за його словами, «Мері Пі» сомалійські пірати захопили ще 12 травня. Серед екіпажу – один громадянин України. «Регулярно підтримується телефонний зв’язок власника з піратами та членами екіпажу». – заявив речник МЗС. За його словами, деталі переговорів щодо звільнення екіпажу не розголошуються, за наявною інформацією на судні відсутні форс-мажорні ситуації.
XS
SM
MD
LG