Доступність посилання

ТОП новини

Хвиля «поштових нападів» із Греції поширюється


В Афінах повідомили ввечері в вівторок, що на летовищі виявили і знищили ще два пакунки з вибухівкою, адресовані, за повідомленнями, європейській поліційній організації Європол і найвищому судовому органові ЄС із питань європейського права, Європейському судові.

А в Берліні міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр повідомив у вівторок, що пакунок із вибуховим пристроєм, виявлений цього дня в офісі канцлера Анґели Меркель, був надісланий на її ім’я з Греції.

Вибуховий пристрій у ньому був тієї ж конструкції, як і той, що вибухнув у посольстві Швейцарії в столиці Греції, додав він.

Раніше в вівторок в Афінах спрацювали вибухові пристрої в замінованих пакунках у посольствах Росії і Швейцарії, а вибухові посилки, адресовані ще трьом посольствам, вдалося перехопити.

Попереднього дня, в понеділок, у Греції затримали двох підозрюваних із двома вибуховими пристроями в пакунках, адресатом одного з яких мав бути президент Франції Ніколя Саркозі.

Того ж дня виявили ще кілька таких пакунків, призначених для ще низки посольств; один із них спалахнув під час сортування в кур’єрській компанії і травмував її працівницю. Вона наразі єдина потерпіла в цій хвилі «поштових нападів».

У її влаштуванні підозрюють грецькі лівацькі кола.

Інциденти сталися напередодні виборів у Греції, що мають відбутися в неділю, і в час соціальних заворушень після того, як влада країни ухвалила заходи надзвичайного заощадження і скорочення видатків.
XS
SM
MD
LG