Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську до перерахунку виборчих бюлетенів залучили прокуратуру


Сьогодні представники Комуністичної партії України повідомили, що зафіксували серйозні порушення у роботі територіальної виборчої комісії Жовтневого району міста Луганська. Прихильники одного з головних кандидатів на посаду міського голови Спиридона Кілінкарова помітили, що мішки із бюлетенями під час роботи ТВК стоять відкритими, тож при бажанні до них можна покласти нові виборчі документи, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

До того ж, обурення комуністів викликало підписання протоколів по окремих дільницях – ті дані, які проголошували з трибуни у ТВК, не збігалися з результатами, які раніше фіксувалися комуністами.

Вирішити проблему без втручання правоохоронних органів не вдалося. Із самого ранку на території ТВК чергував силовий підрозділ «Беркут». Тим часом, прокуратура вела свою перевірку роботи комісії і виявила, що два мішки насправді стояли відкритими, а три протоколи мали приписку «Уточнене».

Комуністи вимагали публічно перерахувати бюлетені по тих дільницях, які викликали підозри.

Представники прокуратури вилучили шість мішків із бюлетенями та підозрілі протоколи і перевезли до Жовтневої районної прокуратури. Там вміст мішків перерахують. Чекати цієї процедури доведеться до ранку 4 листопада. Поки що ж мішки перебувають під замком. Вхід до закритої кімнати із бюлетенями охороняють міліціонери, представники Комуністичної партії та особисто Спиридон Кілінкаров.
XS
SM
MD
LG