Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: понад 60% українців не вірять у чесність місцевих виборів


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що понад 60 % українських громадян не вірять в чесність місцевих виборів, які відбулися в Україні 31 жовтня.

Про це вона заявила в інтерв’ю Newsweek Poland, повідомляє сайт Тимошенко.

За її словами, українська опозиція апелювала до міжнародної громадськості, наводячи факти щодо планування владою фальсифікації виборів.

«Влада навіть у законі записала, що члени комісій мають право видаляти спостерігачів із виборчих дільниць! У законі також записано, що протокол, яким затверджуються результати виборів, буде вважатися дійсним за наявності підписів лише 3 із 18 членів комісій. Вони можуть це зробити в будь-якому місці і без свідків», – зазначила лідер партії «Батьківщина».

Також Тимошенко нагадала про дії влади, спрямовані на «поглинання» партії, яку вона очолює.

«Влада впроваджує і власні новинки. За новими технологіями, активісти Партії регіонів почали створювати партійні осередки під назвою моєї партії «Батьківщина». Потім вони реєструвалися в суді і МВС, а відтак висували кандидатів у депутати, унеможливлюючи висування кандидатур справжніх діячів моєї партії. Це шахрайство, зокрема, мало місце в тих областях, де під час останніх президентських виборів я досягла чималого успіху. Чи можна це взагалі назвати виборами, якщо неважливо, хто і як голосує, але важливо, як буде написаний протокол, і хто підрахує голоси?», – заявила Тимошенко.
XS
SM
MD
LG