Доступність посилання

ТОП новини

Росія відкинула японське попередження щодо спірних територій


Росія відкинула японське попередження про небажаність візитів своїх лідерів на спірні острови у північній частині Тихого океану. Японія різко відреагувала на візит російського президента Дмитра Медведєва на один з островів, які в Росії називають Південними Курилами, а в Японії – Північними територіями.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що президент Росії не має дослухатися до сторонніх порад у питанні відвідання російських регіонів.

«Нам не потрібні жодні поради на цю тему. Якщо докладні роз’яснення, зроблені президентом Росії, мною та іншими представниками російського керівництва незрозумілі, то я просто рекомендую їх ще раз прочитати. У них все сказано. Це наша земля, президент Російської Федерації не радиться будь із ким, коли обирає регіон Росії для своєї поїздки», – сказав Сергій Лавров.

Радянські війська захопили Курильські острови наприкінці Другої світової війни. Токіо стверджує, що південні чотири з них є японською територією. Саме територіальні суперечки досі перешкоджають Москві і Токіо підписати мирний договір та офіційно завершити війну.
XS
SM
MD
LG