Доступність посилання

ТОП новини

Аваков у суді вимагатиме не оприлюднювати результати виборів у Харкові


Кандидат на посаду міського голови Харкова, голова обласного осередку партії ВО «Батьківщина» Арсен Аваков через суд вимагатиме не оголошувати офіційні результати виборів і призупинити підрахунок голосів. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

За словами Авакова, його виборчий штаб зафіксував численні порушення під час підрахунку голосів та передачі протоколів з дільниць до міської виборчої комісії.

«Процедура підрахунку голосів не витримує жодної критики і по суті фальшує вибір харків’ян. Протоколи не збігаються навіть із тими результатами, які оприлюднив Добкін... За нашими підрахунками, ми, без сумніву виграли ці вибори і розмір цієї перемоги близько 4-5%», – сказав Аваков.

Зокрема, як повідомив народний депутат Володимир Філенко, на одній з дільниць знайшли 50 бюлетенів, які виявилися зайвими, але непогашеними.

Всі ці бюлетені штаб кандидата має намір вже сьогодні передати до прокуратури.

Якщо Окружний адміністративний суд Харкова не задовольнить позов Авакова, його команда планує звертатися до Європейського суду, і це «буде індикатором роботи судової системи України».

Згідно з інформацією міськвиборчкому, за результатами опрацювання 100% протоколів дільничних виборчих комісій, за представника Партії регіонів Геннадія Кернеса віддали свої голоси 30,09% харків’ян, а за представника «Батьківщини» Арсена Авакова – 29,46%. Таким чином, Кернес переміг на виборах мера з відривом у 0,63% голосів харків’ян.

Натомість офіційний протокол виборчком поки що не склав, адже має ще розглянути кілька протоколів дільничних комісій і скарги від учасників виборчого процесу.
XS
SM
MD
LG