Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» вимагає перерахувати голоси на всіх дільницях Київщини


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє про тотальну фальсифікацію виборів у Київській області та вимагає заарештувати голів Переяслав-Хмельницької міської та районної виборчих комісій та Білоцерківського міського виборчкому. Про це заявив заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, «Свобода» також вимагає звільнити голову Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка за незабезпечення конституційного права громадян на вільне волевиявлення та чесний підрахунок голосів.

«Свобода» вимагає перерахунку голосів на всіх дільницях Київської області та домагатиметься притягнення до кримінальної відповідальності всіх фальсифікаторів виборів», – йдеться в повідомленні.

У партії зазначили, що, згідно з результатами екзитполу, проведеного компанією GFK, «Свобода» в Київській області отримувала результат у межах 7,6% голосів.

«На тих виборчих дільницях, де «Свобода» змогла забезпечити представництво в ДВК, результати голосування відповідають цьому результату... Проте у тих комісіях, де «Свобода» як позапарламентська сила була позбавлена права мати своє представництво, на тих дільницях, де її спостерігачів видворили, результати голосування за націоналістів у десятки разів відрізняються від результатів екзитполу та результатів голосування на сусідніх дільницях, де «Свобода» мала своїх представників», – наголосили в прес-службі.

Раніше сьогодні перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що його політична сила оскаржує в судах результати виборів на понад двох тисячах виборчих дільниць у Київській, Львівській, Миколаївській, Кіровоградській, Луганській, Вінницькій, Чернігівській областях та місті Харкові.

Тим часом, новообраний генеральний прокурор Віктор Пшонка сьогодні заявив, що, за даними Генпрокуратури, наявна в органах прокуратури інформація свідчить про відсутність грубих масових порушень виборчих прав громадян під час місцевих виборів.
XS
SM
MD
LG