Доступність посилання

ТОП новини

Думка США про місцеві вибори могла сформуватися під впливом окремих політсил – регіонал


У Партії регіонів не виключають, що заява уряду США про те, що рівень прозорості та чесності на місцевих виборах в Україні був нижчий, ніж на президентських, ґрунтувалася на інформації окремих політичних сил.

«Я не думаю, щоб уряд США зробив таку заяву. Можливо, зробили таку заяву представники Республіканського демократичного інституту США, або демократи, або республіканці. Вони були у нас спостерігачами. Я бачив деякі заяви і деякі коментарі людей, які навіть не були в Україні на виборах. Їхні коментарі базувалися виключно на інформації, яку вони отримали від тієї чи іншої політичної сили», – сказав народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску на прес-конференції в Києві в четвер.

Водночас Попеску наголосив, що в Партії регіонів визнають деякі недоліки, які відзначили спостерігачі під час голосування.

Попеску зазначив, що всі недоліки буде враховано в новому Виборчому кодексі, робота над яким триває в парламенті.

Напередодні уряд США оприлюднив заяву щодо місцевих виборів в Україні, в якій йшлося про те, що «спостерігачі за виборами зазначають, що місцеві вибори в Україні 31 жовтня не відповідали рівню відкритості та чесності, встановленому останніми президентськими виборами, які відбулися раніше цього року».

Водночас США висловили готовність допомагати Україні з реформою виборчого законодавства.

Сьогодні Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон висловила стурбованість повідомленнями від низки місій спостерігачів про порушення під час місцевих виборів в Україні 31 жовтня.

Порушення, за її словами, пов'язані головно з виборчим законодавством та організацією виборчого процесу. Це підриває суспільну довіру до виборчого процесу та до подальшого зміцнення демократії в Україні, заявила Аштон.
XS
SM
MD
LG