Доступність посилання

ТОП новини

ООН: для поліпшення якості життя людей Україні потрібні реформи


Згідно з доповіддю ООН «Про розвиток людини – 2010», презентованою сьогодні у Києві, Україна посідає передостаннє місце в Європі за тривалістю життя та рівнем народжуваності.

У світовому індексі розвитку Україна нині на 69-му місці. Як зазначив голова місії ООН в Україні Олів’є Адам, «негативні тенденції людського розвитку зберігаються через відсутність серйозних реформ, поліпшення умов життя і праці, повільного суспільного розвитку».

Як заявив заступник міністра праці та соціальної політики Володимир Матвійчук, «для подолання негативних тенденцій, необхідне поліпшення умов життєдіяльності людини. Це і умови проживання, і умови праці, і умови, в яких людина проводить своє дозвілля».

За словами Матвійчука, влада розробила стратегію реформування таких галузей, як охорона здоров’я, безпека виробництва і праці (через впровадження інноваційних, безпечних для людини і довкілля технологій), освіта (через залучення модерних інноваційних технологій).

Ювілейна, двадцята, презентація Доповіді ООН «Про розвиток людини» відбулась у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку напередодні за участю керівників Організації Об’єднаних Націй, провідних економістів та соціальних працівників США та держав ЄС.
XS
SM
MD
LG