Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент може знову відкласти розгляд резолюції щодо України


Голова делегації Європарламенту зі зв’язків з Україною Павел Коваль (Польща) вважає ймовірним перенесення голосування Європейським парламентом за резолюцією щодо України, яке раніше планувалася на 10-11 листопада.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Коваль заявив, що таке рішення мають ухвалювати лідери політичних груп Європейського парламенту, але оскільки нині в Бельгії триває «зелений тиждень» (осінні канікули), то йому поки що не відомо, чи буде таке рішення ухвалене. Водночас Коваль наголосив, що в основі цього рішення немає жодних політичних мотивів, а виключно технічні моменти.

«Це – не політичне рішення. Якщо ми повернемося до резолюції після осінніх канікул, у нас буде можливість підготувати цей документ», – сказав він, пояснивши, що йдеться про технічну підготовку документа – його переклад іншими мовами та роботу з ним.

Павел Коваль висловив упевненість у тому, що оптимально парламентська резолюція має бути проголосована на наступній сесії Європарламенту в Страсбурзі. «Але це – не моє рішення, а рішення керівників парламентських груп», – наголосив він.

21 жовтня Європейський парламент уже переніс голосування за резолюцією щодо України.

У документі, зокрема, наголошується, що демократичні свободи в Україні опинилися в останні місяці під загрозою, посилюється «політично мотивована» діяльність Служби безпеки, а поправки до виборчого законодавства «є кроком назад».
XS
SM
MD
LG