Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії називають провокацією заяви Грузії про шпигунів


Міністерство закордонних справ Росії називає провокацією заяви Грузії про розкриття шпигунської мережі, що діяла в інтересах Москви.

«Режим Саакашвілі страждає хронічною шпіономанією на антиросійському ґрунті. Протягом останніх років грузинське керівництво неодноразово вдавалося до фабрикації таких скандалів, цинічно розраховуючи на отримання внутрішньополітичних або зовнішньополітичних дивідендів», – йдеться в коментарі МЗС Росії.

Як заявили у відомстві, цього разу «момент для провокації обраний явно не випадково», напередодні низки резонансних міжнародних подій. «Майбутній саміт НАТО в Лісабоні дає можливість грузинському керівництву через скандал привернути до себе увагу. Як не пригадати про аналогічне нібито успішне розкриття контрабанди радіоактивних матеріалів з Абхазії перед Міжнародною конференцією з питань ядерної безпеки в США в квітні цього року», – наголошується в повідомленні.

У Грузії викрили шпигунську мережу

x
У МЗС Росії упевнені, що на саміт ОБСЄ в Астані 1-2 грудня цього року грузинська сторона готується вийти з черговою порцією конфронтаційної антиросійської риторики, бажаючи нав’язати його учасникам своє бачення ситуації на Кавказі.

Крім того, як заявив в МЗС Росії, «інша очевидна мета – використовувати жупел «російський загрози» для підтримки антиросійської істерії в країні».

Сьогодні правоохоронці Грузії заявили, що затримали 13 осіб за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії. Дев’ять із затриманих є громадянами Грузії, а інші четверо – громадяни Російської Федерації.
XS
SM
MD
LG