Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську кандидат на посаду мера вимагає перевиборів


Про початок збору підписів з вимогою до Верховної Ради України створити слідчу комісію для перевірки фактів порушень виборчого законодавства під час місцевих виборів та призначення перевиборів міського голови Івано-Франківська повідомили у виборчому штабі кандидата на посаду мера Юрія Солов’я.

Кандидат від партії «Третя сила» заявляє про «системні зловживання, які призвели до повної фальсифікації волевиявлення івано-франківців» і пообіцяв «іти до кінця для того, щоб відстояти вибір громади міста».

Фальсифікації заперечує заступник голови Івано-Франківської міської ТВК Марія Бережанська. За її словами, «перераховані виборчі бюлетені з шести дільнично-виборчих комісій в місті, де були підозри про фальсифікації, грубих неточностей не виявлено, на деяких ДВК були помилки у 2-3 голоси».

Загалом чинний міський голова Віктор Анушкевичус, представник Української народної партії, набрав 27,2% голосів, лідер Громадського форуму Івано-Франківська, який йшов від партії «Третя сила», Юрій Соловей – 22,48%.

О 18 годині очікується офіційне повідомлення про перемогу Віктора Анушкевичуса в боротьбі за посаду міського голови Івано-Франківська.
XS
SM
MD
LG