Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні з Росією облаштують додаткові пункти пропуску


Вісім додаткових пунктів пропуску облаштують на українсько-російському кордоні – про це сьогодні домовилися керівники прикордонних областей України та Росії – Харківської та Бєлгородської. Відповідний протокол вони підписали під час засідання спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонної співпраці.

На українській ділянці кордону планується відкрити три пункти пропуску в Золочівському районі, два – в Харківському, по одному у Вовчанському, Великобурлуцькому та Двуречанському.

Також побудують нові пункти «Безименно» (Росія) – «Олександрівка» (Україна), і «Тишанка» – «Бударка» (Україна).

За словами губернатора Бєлгородської області Росії Євгена Савченка, роботи з облаштування пунктів пропуску розпочнуть синхронно.

«Нам також треба розвантажити в пікові періоди пункт «Нехотєєвка-Гоптівка», де люди по чекають по 5-8 годин. Це просто знущання над людьми, це порушення всіх людських норм і правил. Плюс треба використовувати IT-технології. У нас стара система і на роботу з ідентифікації особи йде по 10-15 хвилин. Треба йти по шляху сучасних технологій, які забезпечать або взагалі відсутність контактів із пприкордонниками, або їх мінімізують», – сказав Савченко.

Вже незабаром, як повідомив голова харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на Харківщині розпочнуть експеримент із використання новітніх технологій. Мешканцям прикордонних районів видадуть спеціальні картки, за якими вони перетинатимуть кордон. Інформація про особу миттєво скануватиметься спеціальним обладнанням, що значно скоротить процедуру перетину кордону.

Також, за словами Михайла Добкіна, наступного року на облаштування найбільшого пункту пропуску в Харківській області – «Гоптівка» із державного бюджету виділять 20 мільйонів гривень. Завершити роботи тут планують до 2012 року.
XS
SM
MD
LG