Доступність посилання

ТОП новини

Харківська правозахисна група закликає до перевиборів мера Харкова


Харківська правозахисна група закликає визнати вибори мера міста недійсними. Голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає, що найкращим варіантом буде провести повторне голосування за міського голову.

«Надто багато порушень виборчого закону та виборчих прав, – заявив Захаров в інтерв’ю Радіо Свобода. – В умовах, коли два кандидати набрали близьку кількість голосів, їх відрізняє буквально піввідсотка. За такої кількості порушень важко вважати ці вибори такими, що були здійснені чесно і справедливо. Все це наводить нас на думку, що найкращим варіантом були б повторні вибори міського голови».

За словами Євгена Захарова, системні порушення почались у Харкові після виборів: «На перше листопада ще не було зрозуміло, що були великі порушення. Системні порушення почали з’являтись 2-4-5 листопада».

Харківська правозахисна група зафіксувала, що у приміщенні територіальної виборчої комісії виправлялись протоколи, членам ТВК не показували їх змісту, а підсумки голосування зводили не члени комісії, а працівники міськвиконкому. За словами Захарова, членам ТВК не дозволили ознайомитись із результатами, що були внесені до комп’ютерної програми.

На виборах міського голови Харкова переміг Геннадій Кернес, про це у четвер повідомила міська виборча комісія. За її даними, за Кернера проголосували 30,09% виборців, тоді як його опонента Арсена Авакова підтримали 29,46%. Відрив між кандидатами складає 0,63% голосів харків’ян.
XS
SM
MD
LG