Доступність посилання

ТОП новини

Слідство: головна версія нападу на Олега Кашина – його робота


Слідство розглядає як пріоритетну версію нападу на журналіста «Комерсанта» Олега Кашина в Москві його професійну діяльність. Про це повідомили в слідчому комітеті при прокуратурі Росії.

«Слідством відпрацьовуються різні версії скоєного злочину: як пріоритетні розглядаються професійна діяльність журналіста і його особиста громадянська позиція, яку Кашин висловлював у своєму інтернет-блозі», – йдеться в повідомленні.

Як повідомили в СКП, на даний момент допитали більш як 30 осіб з числа очевидців злочину, колег, родичів і знайомих журналіста. Для встановлення причин і мотивів скоєного злочину слідчі вивчають публікації Кашина, його листування в мережі інтернет, встановлюється коло знайомих, його ділові й особисті контакти, проведено огляди в робочому кабінеті і в квартирі, де проживає журналіст. Також сьогодні після повернення з-за кордону до слідчих мають намір прийти, відповісти на питання й висловити свої версії керівники газети «Коммерсант».

Слідчий комітет звернувся до всіх журналістів, а також до тих, хто володіє будь-якою інформацією, що має значення у кримінальній справі, з проханням зв’язатися із слідчим.

Журналіста жорстоко побили в Москві в ніч на 6 листопада біля будинку, де він живе. Постраждалого доправили до лікарні з множинними переломами і струсом головного мозку. Кашина прооперували, він перебуває в стані штучної коми.
XS
SM
MD
LG