Доступність посилання

ТОП новини

Білоруський журналіст заявляє про незаконні дії міліції, правоохоронці заперечують


Білоруський журналіст Олександр Цинкевич заявляє про незаконне вторгнення в його квартиру співробітників міліції. У столичному управлінні МВС стверджують, що правоохоронці намагалися вручити журналістові повістку для опитування в рамках справи про незаконне використання товарного знака.

Як повідомив сьогодні в Києві Цинкевич, 4 листопада співробітники міліції намагалися проникнути в квартиру, яку він орендує у столиці, не маючи на це юридичних підстав і відповідних документів.

«Ці події пов’язую виключно зі своєю журналісткою діяльністю як спеціального кореспондента іноземній газети «Народна воля». Оскільки останній місяць я активно займався збором інформації, присвяченій проблематиці проведення виборчої кампанії до місцевих органів влади України та збором фактів порушень законодавства, пов’язаних з цим процесом», – заявив журналіст.

Зі свого боку, керівник центру громадських зв’язків управління МВС України в Києві Володимир Поліщук пояснив, що близько місяця тому за фактом розповсюдження газети з незаконним використанням бренду друкованого видання «КоммерсантЪ» порушили кримінальну справу. У рамках розслідування встановили, що дзвінки з приводу розповсюдження цієї газети надходили з домашнього телефону журналіста. «Слідчий дав доручення опитати Олександра в рамках розслідування цієї справи», – заявив Поліщук.

Речник міліції уточнив, що правоохоронці, які прийшли до журналіста, мали на руках всі необхідні документи і намагалися лише вручити журналістові повістку. За словами Поліщука, Цинкевичу як законослухняному громадянину слід було б прийти і дати пояснення у цій справі.

Водночас журналіст запевнив, що готовий поговорити зі слідчим, але тільки в тому разі, якщо співробітники міліції діятимуть законно. Він також заявив, що не має відношення до використання товарного знака газети і розповсюдження видання з провокаційною інформацією. «Мені невідомо, про що йдеться», – наголосив Цинкевич.

Журналіст додав також, що має намір вимагати притягнення до відповідальності співробітників міліції, які вчинили, на його переконання, незаконні дії щодо нього та його родини.
XS
SM
MD
LG