Доступність посилання

ТОП новини

Молдова і Румунія підписали договір про держкордон


Прем’єр-міністр Молдови Влад Філат і голова МЗС Румунії Теодор Баконскі підписали сьогодні у Бухаресті «Договір про режим державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань». Документ був підписаний у ході зустрічі представників 14 придунайських країн.

Документ носить технічний характер і встановлює порядок використання прикордонної зони. Він буде відправлений на ратифікацію до парламентів обох країн, йдеться в поширеному повідомленні МЗС Румунії.

«Експерти рік працювали над цим документом, який підписаний в ім’я європейського майбутнього Молдови», – зазначив на церемонії Влад Філат. Зі свого боку Теодор Баконскі зазначив, що з тих пір «як Румунія визнала незалежність Молдови, владі ще не вдавалося домогтися настільки багато за такий короткий період».

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу вітав підписання договору, назвавши його «чудовим прикладом регіональної співпраці».

Раніше президент Румунії Траян Бесеску заявляв, що підписання договору має покласти край твердженням, які розповсюджує молдовська комуністична опозиція, про те, що Румунія, ніби-то, прагне долучити Молдову до свого складу.
XS
SM
MD
LG