Доступність посилання

ТОП новини

Американські експерти оцінили центр нанотехнологій в Івано-Франківську


Старший менеджер Фонду цивільних досліджень та розвитку США Мерилін Пайфер, яка разом з делегацією міжнародних експертів побувала в Івано-Франківську, вручила «Свідоцтво партнера» ректору Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професору Богдану Остафійчуку.

Науково-освітній центр в Івано-Франківську став другим після Дніпропетровська, відкритим завдяки Фонду цивільних досліджень та розвитку США, та першим, підтриманим Агентством міжнародного розвитку США. Фінансується на паритетних засадах Центром, Міністерством освіти і науки України та університетом.

За словами Мерилін Пайфер, «перспективна ідея – створення таких центрів і в інших навчальних закладах». При цьому важливою стороною їх діяльності, на думку американських фахівців, є участь в їх роботі студентів і аспірантів, «залучення молодих науковців до дослідницької діяльності».

Науково-освітній центр був створений у травні 2009 року завдяки співпраці Фонду цивільних досліджень та розвитку США, Агентства міжнародного розвитку США та Міністерства освіти України за програмою «Співробітництво у науково-технічних дослідженнях та освіті» в галузі енергоефективних технологій.
XS
SM
MD
LG