Доступність посилання

ТОП новини

Українці із збанкрутілого судна незабаром повернуться додому – МЗС


Регіональний центр захисту моряків у Нью-Йорку оголосив про свою допомогу морякам із збанкрутілого судна «Дельфін» отримати зарплату і дістатись додому. Цим також опікуються Міністерство закордонних справ і дипломатичні місії України. Про це сьогодні повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров.

«Італійською владою накладено арешт на пасажирський круїзний лайнер «Дельфін» (порт приписки Нассау), з екіпажем 221 особа, з них 204 моряки – громадяни України. Арешт судна здійснено через невиконання фінансових зобов’язань перед екіпажем унаслідок банкрутства судновласника. 3 листопада суд Венеції ухвалив рішення про секвестр судна у зв’язку із заборгованістю власника перед екіпажем», – нагадав Дикусаров.

За останніми даними МЗС, найближчим часом керівники компанії-банкрута, адвокати екіпажу та правники Регіонального центру захисту моряків за підтримки українських дипломатичних місій мають знайти можливості повернути українських моряків додому. «За даними Консульства України у Мілані, 5 листопада на «Дельфін» доставлено пальне; окремі члени екіпажу залишають судно самостійно», – заявив Дикусаров.

Станом на ранок 9 листопада, на борту «Дельфіна» залишилось 188 українських моряків.
XS
SM
MD
LG