Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковський чекає на зважену оцінку СБУ в резолюції ЄС


Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський сподівається, що резолюція Європейського парламенту щодо України в частині оцінки спецслужби буде зваженою. Про це Хорошковський сказав сьогодні в Брюсселі, коментуючи проект резолюції Європейського парламенту, в якій висловлене занепокоєння у зв’язку з втручанням Служби безпеки України в демократичні процеси.

За словами голови СБУ, він зустрічався з європейськими депутатами, зокрема з представниками групи Європейської народної партії, яка є ініціатором резолюції такого змісту.

«Ми обговорили всі гострі питання, які цікавлять парламентарів. Після цього спілкування у мене склалося враження, що вони змінили ставлення щодо багатьох питань. Подивимося на пункти резолюції. Тоді буде зрозуміло, чи це заздалегідь спланований акт, чи резолюція буде зваженою та спрямованою на розвиток двосторонніх відносин між Україною та Європейським Союзом», – сказав голова СБУ.

Крім того, Хорошковський заявляє, що, характеризуючи роботу СБУ, не можна говорити про повернення до стилю КДБ, оскільки він не працював у цій структурі і не знайомий із системою її діяльності.

21 жовтня Європарламент планував схвалити резолюцію по ситуації в Україні. Однак депутати вирішили відкласти розгляд резолюції на 11 листопада, щоб схвалити її уже після проведення місцевих виборів в Україні. У проекті резолюції висловлювалася стурбованість ситуацією зі станом свобод в Україні, а також втручанням СБУ в політичне життя країни.

Зараз проект резолюції стоїть у порядку денному Європарламенту, хоча українські дипломатичні джерела повідомляють про те, що, можливо, резолюція знову буде відкладена – до проведення саміту Україна-ЄС, запланованого на 22 листопада.
XS
SM
MD
LG