Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська міськрада буде неповною – ТВК


В Івано-Франківській міській раді наступного скликання буде 59, а не 60 депутатів. Таке рішення більшістю голосів ухвалила міська територіальна виборча комісія. Один мандат залишиться вакантним до наступних виборів депутатів міської ради.

Така ситуація виникла через те, що з 30 кандидатів від ВО «Свобода» за партійними списками 20 пройшли і за мажоритарними округами, тож забракло представників цієї політичної сили.

Таке рішення тервиборчкому називає нечинним лідер «Громадського форуму Івано-Франківська», кандидат від партії «Третя сила» Юрій Соловей, який був основним опонентом міського голови Віктора Анушкевичуса, що переміг на виборах мера.

За його словами, «міська ТВК не має права змінювати склад міськради, вакантне місце має зайняти представник партії «Третя сила», яка за результатами місцевих виборів по багатомандатному округу отримала 6,7%». Тому він планує звертатися до суду з оскарженням цього рішення.

Проте «свободівець», який теж боровся за посаду міського голови, Руслан Марцінків проти такого перерозподілу, адже «люди голосували за «Свободу».

До Івано-Франківської міськради увійшли представники восьми політичних сил. Найбільше голосів набрала «Свобода», далі ідуть «Фронт змін», «Батьківщина», Партія регіонів, «Третя сила», «Наша Україна», «УДАР», «Собор».

До обласної ради, за даними ТВК, пройшли представники 13 партій. Зокрема, до обласної ради обрали 17 депутатів від ВО «Свобода», 16 – від ВО «Батьківщини», 15 – від «Нашої України», 13 – від «Фронту змін», 11 – від Партії регіонів, 11 – від Української партії, 9 – від Народної партії, 5 – від Української народної партії, 5 – від «Відродження», 4 – від УРП «Собор», 3 – від Народного руху України, 2 – від партії «Удар», 1 – від партії «За Україну!».

Як повідомив голова обласної ТВК Олег Пилип’юк, не визначено ще двох депутатів у мажоритарних округах у Галицькому і Рогатинському районах, де справи перебувають у судах. «Проконсультувавшись з ЦВК, ми прийняли рішення оголосити результати виборів без двох депутатів, – зауважив голова ТВК. – Після завершення судових суперечок двох переможців буде обрано до обласної ради».
XS
SM
MD
LG