Доступність посилання

ТОП новини

Азаров знову каже про «неринковість» формули ціни на газ для України


Прем’єр-міністр Микола Азаров сьогодні на засіданні уряду знову заявив про те, що формула визначення ціни на російський газ для України не відповідає ринковій кон’юнктурі.

«У світі вже не пов’язують ціни на нафту і газ, оскільки з’явилися значні обсяги сланцевого газу, альтернативних енергоносіїв», – сказав прем’єр.

За словами Азарова, на зустрічі з ним в понеділок у Відні генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Абдалла Салем аль-Бадрі підтвердив, що «газовий ринок зазнав суттєвих змін за останні роки».

При цьому Азаров наголосив, що Україна є і залишиться надійним партнером для Росії та Євросоюзу в транспортуванні газу, зазначивши, що участь цих двох сторін (Росії та ЄС) у модернізації української газотранспортної системи дасть змогу підвищити рівень гарантій транспортування на довгострокову перспективу.

«Усі зацікавлені сторони мають шанс підвищити рівень гарантій на довгострокову перспективу, якщо буде створено тристоронню угоду щодо транспортування газу між Євросоюзом, Україною та Росією», – сказав український прем’єр.
XS
SM
MD
LG