Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: вибори Ради в 2011 році проводити буде «технічно» складно


Голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін заявляє, що проведення виборів до Верховної Ради у 2011 році буде «технічно» складним. При цьому він наголосив, що рішення стосовно дати проведення парламентських виборів можна буде ухвалювати лише після відповідних роз’яснень Конституційного Суду.

Льовочкін нагадав, що сьогодні про таку позицію заявив і Президент Віктор Янукович.

Водночас на запитання щодо проведення парламентських виборів у березні 2011 року, якщо так визначить КСУ, голова Адміністрації Президента зауважив: «Технічні проблеми будуть». «Тому що перше питання – це створення виборчого закону; друге питання – це початок процедури виборів; третє питання – це початок фінансування процедури виборів, адже це бюджетна тематика. Проблем не буде мало», – пояснив Льовочкін.

Згідно з чинним законодавством, у разі проведення виборів у березні 2011 року виборчий процес фактично має розпочатися вже цього місяця.

Конституційний Суд зараз розглядає відповідність Основному Законові законопроекту про внесення змін до Конституції, який передбачає продовження терміну повноважень Верховної Ради, а відповідно і перенесення виборів до парламенту на 2012 рік.
XS
SM
MD
LG