Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає Киргизстан скасувати кримінальну статтю за наклеп


Організація з безпеки і співпраці в Європі закликала сьогодні новий парламент Киргизстану здійснити реформу в галузі засобів інформації і скасувати кримінальне переслідування за наклеп.

Спеціальний представник ОБСЄ в галузі свободи преси Дуня Міятович висловила сподівання, що реформування законодавства про засоби інформації буде одним із головних пріоритетів нового парламенту Киргизстану.

Скасування кримінального переслідування за наклеп, що передбачено новою Конституцією країни, є одним із важливих перших кроків у цьому напрямку, заявила вона.

Новообраний парламент Киргизстану провів сьогодні своє перше засідання і розійшовся, не призначивши дати наступного.

До нього пройшли п’ять партій, дві провладні і три опозиційні, причому різного спрямування – націоналістичного і проросійського. Найбільше місць має опозиційна націоналістична партія «Ата-Джурт». Але жодна з партій не має більшості, і перспективи формування парламентської більшості і уряду в Киргизстані наразі неясні.

Нещодавно ухвалена нова Конституція Киргизстану встановлює, що «ніхто не може зазнавати кримінального переслідування за поширення інформації, яка є наклепницькою чи завдає шкоди честі й гідності особи».
XS
SM
MD
LG