Доступність посилання

ТОП новини

Human Rights Watch закликає Україну зупинити переслідування правозахисників


Українська влада повинна негайно повернути матеріали та обладнання, вилучені у правозахисника Дмитра Гройсмана та Вінницької правозахисної групи, яку він очолює, а також дозволити організації відновити власну законну правозахисну діяльність. Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, розміщеній на сайті цієї організації.

«Владні структури повинні провести розслідування випадку незаконного втручання у роботу організації та притягнути відповідних осіб до відповідальності», – заявили в Human Rights Watch.

Міліція здійснила обшук у квартирі Гройсмана та офісі організації у Вінниці 15 жовтня у зв’язку з нібито розповсюдженням порнографії.

Організація, яку очолює Гройсман, документує випадки порушень прав людини, у тому числі катувань та жорстокого поводження з особами, які перебувають в ув’язненні та психіатричних закладах. Організація також допомагає біженцям та шукачам притулку у якості партнера-виконавця Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.

«Міліція використала це фіктивне розслідування для вилучення матеріалів, які стосуються правозахисної роботи та прохань про надання притулку», – заявила в. о. директора відділення Human Rights Watch у Європі та Середній Азії Рейчел Денбер. За її словами, «це переслідування, просте, справжнє переслідування».
XS
SM
MD
LG