Доступність посилання

ТОП новини

Аваков подав у суд на дії ЦВК


Кандидат на посаду харківського міського голови Арсен Аваков позивається до Центральної виборчої комісії.

Як повідомила Радіо Свобода заступник голови Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Світлана Семко, позов подано до Київського Апеляційного адміністративного суду «щодо визнання протиправною бездіяльності Центральної виборчої комісії, яка виразилася у нерозгляді скарги кандидата на посаду міського голови Авакова».

За її словами, скаргу до ЦВК на порушення під час виборів у Харкові було подано 7 листопада, однак досі від Центрвиборчкому не має офіційної відповіді.

Розглянути позов Авакова до ЦВК суд має впродовж двох днів. За словами Семко, перше слухання призначено на 10:00 п’ятниці, 12 листопада.

За офіційними результатами виборів міського голови у Харкові, перемогу отримав кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес, який випередив кандидата від «Батьківщини» Арсена Авакова на 0,63%.

З огляду на порушення, що їх зафіксували представники «Батьківщини» під час голосування 31 жовтня та підрахунку голосів, Аваков подав судовий позов щодо перерахунку голосів по 56 дільницях Харкова та визнання протиправною бездіяльності міської виборчої комісії у питанні підготовки та проведення виборів.

Натомість Окружний адміністративний суд, а згодом і Апеляційний суд Харківської області відмовили у задоволенні вимог позивача.
XS
SM
MD
LG